TÖVBE DE MÜSLÜMAN!


Sevgililerin En Sevgilisi Hz Muhammed(S.A.V) buyuruyor ki:
“ Her insan hatakardır. Hatakarların en hayırlısı tövbekâr olanlardır.”
                                                                                                                    (Tirmizi, Kıyamet 50)

                 Bak 11 ayın gelincik çiçeği kapıda. İblislerin zincirlere vurulduğu, Ümmet-i Muhammed’e rahmetin sağanak sağanak yağdığı 11 ayın sultanı, şehr-i ramazan yanı başımızda. Yenilenmek için, arınmak için, sağanak sağanak yağan rahmetin altında ıslanmak için, kaçırma Müslüman bu fırsatı. Dünyalık eğlencelerle harcama, boş gayeler uğruna feda etme bu kutlu ayı, fırsatların en güzeli olanını.
Dünyanın gelip geçici güzelliğine aldanma. Bu dünya elbet son bulacak var sen heybeni doldurmaya bak ve gel şu rahmet ayında yüreğimizden dökülsün tövbe istiğfarlar. Yeni bir başlangıç yapalım şu kutlu ayın güzelliği ile birlikte. Kötüye dair ne varsa atalım çöplük denen kuytu köşelere, iyi huylar edinelim o saf halimizle.


                “Benden geçti, bu saatten sonra benden bir şey olmaz, böyle gelmiş böyle gider.”  Deme. Ölüm meleği gelene kadar hiçbir şey için geç değildir. Sen yeter ki canı gönülden iste. Sen yeter ki bütün kainatı yoktan var eden olan Allah’tan iste. Bak ne diyor Cenabı Allah:
“ Eğer duanız olmasaydı Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var.”
                                                                                  (Furkan Suresi 77.Ayet)

Bizi yoktan var eden Allah dua etmemizi, talep etmemizi, gözyaşı ile haykırmamızı istiyor. Siz talep edin ki ben vereyim diyor. Bir bak şu kainatın güzelliğine. Hiç kusur ya da noksanlık görebilir misin? Bütün bunlar kendiliğinden olur mu hiç? Bütün bunları yapan,  yeryüzüne halife olarak gönderdiği kulunun isteğini hiç geri çevirir mi? Sen hiç yüreğinden dökülenleri bir namaz sonrası ellerini sema ya açarak talep ettin mi? Haykırarak arzı halini ifade ettin mi? Etmediysen bak fırsatların en güzeli kapıda. Kaçırma Müslüman!


 
“Umutsuzluk şeytandan, umut ise haktandır.” Diye bir sözü hiç duymadın mı? Müslüman’a hiç umutsuzluk yakışır mı? Pes etmek böyle gelmiş böyle gider demek, yakışmaz bir müslümana. Hiçbir insan mükemmel değildir. Hiçbir insan kusursuzda değildir. Her insanın hataları ve kusurları vardır. Önemli olan insanın hata ve kusurlarını bilmesi ve kendini düzeltmesidir.

Üstad Necip Fazıl ne güzel ifade ediyor:
“ İki insan çeşidi vardır: Biri zaman geçtikçe hataları ile yüzleşenler, diğeri de zaman geçtikçe yüzsüzleşenler.”
Sen hangisisin Müslüman, hataları ile yüzleşenlerden mi yoksa yüzsüzleşenlerden mi? Cevabın hataları ile yüzleşenlerden ise bak sana fırsatların en güzeli. Yapılan hataları düzeltmek için ne güzel imkân. Tertemiz olmak için ne hoş bir meltem.
                  Tüm yanlışlarına rağmen, onca hata ve kusurlarına rağmen tövbe de Müslüman. Tövbe deki; kaçırma bu fırsatı. Tövbe deki; doyasıya ıslanabilesin sağanak sağanak yağan şu rahmetin altında. Tövbe deki; arın işlemiş olduğun sayısız günahtan.
Ves selam.

Bayram Aktaş/B’Aşka Niyetli 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

K'AYIP ETTİK - Bayram AKTAŞ yazdı.

İNSANLIK - BAYRAM AKTAŞ

AŞK-I HAYALİ