SEVDADANDIR - BAYRAM AKTAŞ


SEVDADANDIR
Olur olmaz zamanlarda eziliyorsa kalbin taşlar arasında, bilesin ki sevdadandır. Gecenin orta yerinde; uyku aleminin en güzel yerinde sıçrıyorsa bedenin, gözün de  uyku değil de hasretin sancısı varsa işte sevdadır bu azizim.  Sevda söz konusu olduğunda kim durabilir ki önünde, kim ne yapabilir ki?
Mecnun olduysa yüreğin, Ferhat misali düştüysen dağları delmeye işte sevdadandır tüm bu eylemler. Hangi beylik lafları edersen et, istediğin kadar yak yık her şeyi. Bir söz ile bir gülümse ile bir bakış ile yenilirsin yüreğinde taşıdığın sevdana. Olmazsa bile sana nasip sen hep taşırsın yüreğinde, unuttun zannedersin ama sadece uyutmuşundur kendini, yüreğini. Adını duyduğun her anda, resmini gördüğün her fotoğrafta, aldığın her nefeste yeniden uyandığını ve ilk gün gibi yüreğine bir hasret ateşi yaktığını görürsün. Anlarsın bir zaman sonra akıldaki unutulurmuşta, yüreğindeki sadece uyutulurmuş.
Ne geldiyse başa sevdadan ne ettiysek yine sevdadan. İyi de oldu kötü de. Kendimizi bulduk şu düştüğümüz sevdada, yaşamayı, anlamayı, bir bedende iki kişi yaşamayı, aldığın her nefeste onunla olmayı, var olmayı kısaca bir ben olduk benden öte benden ziyade. Dünya da yoktur ki hiçbir şey kusursuz olsun. Sevda da buna dahildir işte onunda kusuru vardır elbet. Seni senden alır, seni senden azat eder yâre köle eder. Farkında olmazsın çoğu zaman olup bitenlere. Bir nevi hipnoz edilmiş gibisindir. Yaşarsın hayatı, o olmadığında bir anda boşlukta bulursun kendini ne yapacağını bilemez öylece kala kalırsın ulu orta yerlerde.
Sevdadandır tüm bu olanlar kavusmakta, ayrı kalmakta nasiptir be azizim. Bazen ayrılık ta anlarsın sevdanın kıymetini, ehemmiyetini, yanlışlarını görürsün uzun uzun gecelerin sabahında, düştüğün kuyularda. Haline bakar çeki düzen verirsin ya da her şeyi boş verip en kötü hallerden hal beğenirsin kendine.
Kavuşmak mı? İşte o kısım bir muamma, giden gelir mi, geleni bekleyen kabullenir mi? Bildiğim bir şey varsa sevda ise yüreğinde taşıdığın hiçbir şey imkansız değildir!
- Bayram Aktaş



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

K'AYIP ETTİK - Bayram AKTAŞ yazdı.

İNSANLIK - BAYRAM AKTAŞ

AŞK-I HAYALİ